Amsterdamse penoze

Amsterdamse penoze - Gerhardt Mulder | Nextbestfoodprocessors.com

...reld van Amsterdam. Mulder kent deze schimmige wereld van binnenuit ... Geen grip op Amsterdamse onderwereld: dit zijn de ... ... . In zijn jonge jaren reed hij ook 's een iets te scheve schaats. Terwijl hij van kroegje naar cafeetje loopt vertelt Gerhardt Mulder over de handel en wandel van de ... Amsterdamse penoze Over gajes en gespuis, boeven en bandieten. Prijs: € 12,50: Tijdelijk niet beschikbaar In de jaren tachtig was de antiautoritaire bevlieging van de jaren zeventig nog lang niet gaan liggen, juist niet in Amsterdam. De plaatselijke penoze werd als een soort vanzelfsprekende luis i ... De GODFATHER van de Nederlandse Onderwereld - YouTube ... . De plaatselijke penoze werd als een soort vanzelfsprekende luis in de pels gezien die misschien niet voor progressieve idealen vocht maar wel de arrogantie van de macht uitdaagde. Na het succes van Rotterdamse penoze (nu 5e druk) is het nu de beurt aan Amsterdamse Penoze. Deze keer duikt Gerhardt Mulder onder in de onderwereld van Amsterdam. Mulder kent deze schimmige wereld van binnenuit. In zijn jonge jaren reed hij ook 's een iets te scheve schaats. Terwijl hij van kroegje naar cafeetje loopt vertelt Gerhardt Mulder over de handel en wandel van de oude Amsterdamse ... Na het succes van Rotterdamse penoze (nu 5e druk) is het nu de beurt aan Amsterdamse Penoze. Deze keer duikt Gerhardt Mulder onder in de onderwereld van Amsterdam. Mulder kent deze schimmige wereld van binnenuit. In zijn jonge jaren reed hij ook 's een iets te scheve schaats. Voor zijn film Foute Vrienden volgde Roy Dames vier bloedgabbers uit de Amsterdamse penoze. Een kijkje achter de schermen van het langverwachte vervolg: 25 Jaar Foute Vrienden, starring Verbrande Herman, Dikke Bobbie, Rooie Jos en Jantje van Amsterdam....

INFORMATIE

AUTEUR
Gerhardt Mulder
DIMENSIE
3,78 MB
BESTANDSNAAM
Amsterdamse penoze.pdf

OMSCHRIJVING

Opnieuw dook misdaadchroniqueur Gerhardt Mulder onder in de onderwereld van Amsterdam. Hij kent deze schimmige wereld van binnenuit. In zijn jonge jaren reed hij ook wel eens een iets te scheve schaats. Deze keer gaat hij naar zijn vroegere woonplaats Amsterdam. Terwijl hij van kroegje naar cafeetje loopt vertelt Gerhardt Mulder over de handel en wandel van de oude Amsterdamse penoze. Dat waren toffe gasten, vaak uit de Jordaan of van de Wallen, met wie je aan de toog een biertje dronk. Legendarische penoze-figuren als Gerrit de Stotteraar, Manus Oly of Haring Arie losten hun problemen met de vuisten op, of hooguit met een mes. Er viel veel te lachen om hun streken en mooie verhalen. In de afgelopen decennia - door de aanvoer van drugs en de lokroep van het grote geld - verhardde de penoze. Het worden professionele criminelen die o.a. in drugs handelen, overvallen plegen, mensen smokkelen met daaraan gekoppeld gedwongen prostitutie en brute afpersing. Het wapen van de keiharde crimineel is nu een Kalasjnikov of een Glock. Deze nieuwe penoze breidt zich uit over de hele stad. Mulder vertelt hoe anno nu de sfeer is in de Diamantbuurt, de Bijlmer, de Staatsliedenbuurt en op het Overtoomse Veld. Hij geeft, zonder een blad voor de mond te nemen, inzicht in de misdaden van nieuwe generaties, zoals o.a. Kabak, Adgűn, de Moccro's en vele anderen.Gerhardt Mulder (1939) is de auteur van o.a. de bestsellers Rotterdamse penoze en Hofstadpenoze. Hij is de grondlegger van www.crimipedia.nl. Regelmatig wordt een beroep gedaan op zijn encyclopedische kennis.

Wil je het boek lezen?Amsterdamse penoze in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gerhardt Mulder. Lezen Amsterdamse penoze Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN