De lijfarts

De lijfarts - M. Stahlie | Nextbestfoodprocessors.com

...l Wijnings, is een dertigjarige vrouw die haar ouders door een verkeersongeluk heeft verloren ... De lijfarts als schrijftafelrevolutionair | medischcontact ... . 3. De titel is: de lijfarts, wanneer Muriël is aangenomen voor de baan als lijfarts, voelt ze dat ze daar op haar plaats is, en zich daar kan ontwikkelen. d. Plaats in de literatuurgeschiedenis 1. Dit werk is voor het eerst in het jaar 2002 gepubliceerd. 2. De lijfarts van de koning • Het avontuurlijke leven van Franz Joseph Harbaur, 1776-1824, door Catharina Th. Bakker € 29,99 De beeldschone tsarina van Rusland is stapelverliefd op haar Duitse lijfar ... De lijfarts van de keizer, Perkins J.R. | Boeken Website.nl ... . Bakker € 29,99 De beeldschone tsarina van Rusland is stapelverliefd op haar Duitse lijfarts Andreas von Trottau. Maar haar liefde blijft onbeantwoord. Als Andreas de knappe, jonge vrouw Xenia ontmoet, kan hij niet anders dan voor haar vallen, hoewel hij zich realiseert dat de gevolgen immens zijn wanneer de tsarina achter zijn liefde komt. Geschreven bij Het bezoek van de lijfarts 'het bezoek van de lijfarts' is een historische roman die zo veel meer te bieden heeft dan het genre meestal doet. Het boek is historisch correct, de personages hebben een psychologische diepgang die men meestal in historische romans moet missen en het is rijk aan thema's. Een lijfarts is een arts die de persoonlijke zorg heeft voor een persoon of de familie van deze persoon. Deze persoon, een hoogstaand persoon zoals een vorst, is de werkgever van de arts.. Een lijfarts heeft de taak zorg te dragen voor een goede gezondheid van zijn werkgever. Zo iemand werd dan vaak dagelijks onderzocht. Het bezoek van de lijfarts. In 1770 wordt Johan Friedrich Struensee, lijfarts van de geesteszieke Deense koning Christian VII, praktisch alleen heerser van Denemarken. Niet alleen weet hij door middel van talrijke hervormingen een fuwelen revolutie door te voeren, hij knoopt ook een liefdesbetr...

INFORMATIE

AUTEUR
M. Stahlie
DIMENSIE
6,92 MB
BESTANDSNAAM
De lijfarts.pdf

OMSCHRIJVING

"Minuut na minuut, uur na uur, dag in dag uit was ik de juiste persoon op de juiste plaats en de tijd vloog en ook ik kreeg vleugels en minuut na minuut, uur na uur, dag na dag voelde de leugen, mijn zwendel, aan als een gevleugelde waarheid. Niet geschapen voor het moederschap was ik, niet voor het dochterschap, niet voor het eegaschap, ik was geschapen voor het lijfartsschap."De lijfarts in deze roman is Muriël Wijnings. Anderhalf jaar voordat ze op de stoep van het huis verschijnt waar ze de rol van haar leven zal gaan spelen, begint haar verhaal... in november, in South Dakota, op de dag dat ze haar vier maanden oude zoon aan zijn lot heeft overgelaten. Zeven maanden zal ze daar blijven, verder van huis dan ooit. Dan, in de zomer, keert ze terug naar Nederland met maar één doel voor ogen: ze wil het recht opbouwen haar zoon onder haar hoede te nemen. De functie die haar op het lijf is geschreven, het lijfartsschap, ligt dan nog volkomen achter de horizon.

Wil je het boek lezen?De lijfarts in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur M. Stahlie. Lezen De lijfarts Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN